Lézeres szőrtelenítés

Lézeres szőrtelenítés – nem csak nőknek

A sima bőr és a szőrtelenség mára már megszokottá, sőt normává vált nem csupán a nők, de a férfiak körében is. A hagyományos szőrtelenítés módszerei gyakran kellemetlenek és hosszadalmasak lehetnek, de szerencsére van megoldás: a lézeres szőrtelenítés! Tested bármely részéről tartósan megszabadulhatsz a nem kívánatos szőrszálaktól, úgy hogy ne jelentsenek többé problémát!

Hogyan működik a lézeres szőrtelenítés?

A szőrszálaknak alapvetően három növekedési fázisa van: növekedési (anagén), átmeneti (katagén) és nyugvó (telogén), amit azért érdemes kiemelni, mert a lézerrel kizárólag az anagén fázisban járó szőrtüszők célozhatók meg. Ennek oka egyszerű: ebben a ciklusban a szőrtüsző és a szőrszál a lehető legszorosabb kapcsolatban áll egymással, így a hőenergia a megfelelő helyen összpontosul.

A szőrtüszők hirtelen nagy hőmérsékletemelkedésnek lesznek kitéve, így az impulzus hatására elpusztulnak, és pár napon belül maguktól kihullanak az érintett szőrszálak. Visszakanyarodva a növekedési fázisokhoz, fontos tudni, hogy mindegyik szőrszál a saját maga ciklusában növekszik, tehát nem mindegyiket éri majd a lézer a növekedési fázisban. Ezért van szükség lézeres szőrtelenítés ismétlő kezelésekre, hogy végül biztosan megkapja minden szőrtüsző az impulzust.

Miért ajánlott a lézeres szőrtelenítés férfiak számára is?

Nem kell egyből arra asszociálni, hogy az erősebbik nem teljesen szabaduljon meg az összes szőrszálától, ez a módszer leginkább a helyi korrigációkra nyújt megoldást. Legyen az a testrész például a hát, a kézfejek, a nyak, esetleg az arc egyes részei, ahol túlzottan nagy mennyiségű szőr van jelen, ami viselője számára kényelmetlenséget okoz. Az állandó borotválkozás nem csak időigényes lehet, hanem könnyen okozhat sérüléseket, irritációt és szőrbenövést, de lézeres kezeléssel ez hosszú távon kiküszöbölhető.

Ezekre figyelj a kezelés előtt:

  • Kerüld a napozást és a szoláriumot, mert hozzájárulhatnak a mellékhatások kialakulásához.
  • Ne gyantázz, waxolj, epilálj, vagyis ne tépkedd ki a szőrszálakat, mert a lézerfény hatástalan lesz.
  • Borotválkozhatsz, de közvetlenül az időpontod előtt már ne tedd, lehetőleg 1-2 napos borostával érkezz.

Mire számíthatsz az eljárást követően?

Alkalomról-alkalomra tapasztalhatod majd, hogy a kezelt területen lévő szőrszálak ritkulni kezdenek, és a kihullott helyére nem nő másik. Emellett a lézer további pozitív hatása, hogy stimulálja a bőr sejtjeit, serkenti a regenerációs folyamatokat és fokozza a kollagénszintézist. Vagyis a kezelés után nem csak kevesebb szőrszál lesz jelen, hanem a bőröd is feszesebbé, fiatalosabbá válik. Az utókezelés során figyelj oda a megfelelő bőrápolásra, vagyis amennyiben lehet, kerüld a napozást, a szoláriumot és a szaunázást, illetve ne feledkezz meg a fényvédő krémek használatáról sem!

Az ősz tökéletes évszaka annak, hogy elkezdd lézeres szőrtelenítés kezeléssorozatodat az IdealMed Orvos-Esztétikai Centrum tapasztalt munkatársainak segítségével!